Pups

GELIEVE ONS NIET MEER TE BENADEREN!
Om gezondheidsredenen zijn wij helaas niet meer in staat om te fokken/informeren/adviseren.
Onderstaande tekst is dus niet meer van toepassing.

pups1Af en toe fokken wij een nestje.

Omdat wij hobbymatig fokken, wordt er alleen een teefje gedekt als het ons echt goed uitkomt. Het grootbrengen van pups is namelijk erg intensief en tijdrovend, je kunt het alleen goed doen als alle omstandigheden meewerken.

Dat begint al met het zoeken van een reu, die de vader van de pups wordt. Gezondheid en karakter van beide ouders gaan bij ons boven titels en uiterlijk. Wij fokken volgens de richtlijnen van de pupinfo van de rasvereniging. Dat houdt o.a. in : maximaal 5 nestjes per teef, niet met teefjes jonger dan 20 maanden of ouder dan 8 jaar, niet meer dan twee nesten per 24 maanden, alleen met teven die 2x ZG en 1x U op de show gehaald hebben.
Verder proberen wij onze pups zo gezond mogelijk groot te brengen. Daarbij hoort ook het zo belangrijke socialiseren. Onze pups groeien dan ook op naast de keukentafel.

Zodra op deze pagina of op de NBTC-site bij de pupinfo melding wordt gemaakt van een dekking, kunt u ons bij belangstelling voor een pup mailen en/of bellen. Alleen de mededeling dat u een pup zoekt, is voor ons niet voldoende. Graag horen wij van u waarom de Border Terrier u aanspreekt en waarom u denkt dat dit ras bij u past. Verder willen wij graag wat weten over uw persoonlijke omstandigheden (leeftijd, gezinssituatie, woon/werkomstandigheden, evt. eerdere ervaring met honden, etc. en graag uw woonplaats vermelden). Wilt u informatie over het ras, belt u ons dan. In een telefonisch gesprek kan soms blijken dat een bordertje misschien niet de beste keus voor u is (of juist wel), en dat kunt u dan beter snel weten.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het plaatsen van de pups niet is als “een nummertje trekken bij de slager”. Soms kunnen er redenen zijn waarom niet de volgorde van aanmelding wordt aangehouden. Er moet in ieder geval van beide kanten een “goed gevoel” zijn.
Wij maken pas een wachtlijst aan op het moment dat er daadwerkelijk zicht is op een nieuw nestje.

De laatste tijd is er veel te doen over wantoestanden in de (rashonden)fokkerij. Binnen bepaalde rassen zijn er inderdaad problemen, vaak vooral bij pups van fokkers die hun pups op Marktplaats e.d. te koop aanbieden.  Om over zgn. puppyfarms waar vele rassen tegelijk aanwezig zijn met veelal uit het Oostblok geïmporteerde pups nog maar te zwijgen. Echter: fokkers die zich houden aan de voorwaarden van de rasverenigingen moeten aan allerlei eisen voldoen. U vindt een lijst van deze (Border Terrier) fokkers op de site van de Nederlandse Border Terrier Club: www.borderterrier.nl

Op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren: www.licg.nl (Practisch/hond/aanschaf en verzorging) vindt u allerlei informatie over het verantwoord kopen van een pup. Tevens kunt u de ‘fairpup-check’ doen op www.fairpup.nl

Wij kunnen geen garantie geven op door ons gefokte pups, het zijn immers levende wezens. Maar wij geven wél de garantie dat we naar eer en geweten proberen de gunstigste voorwaarden te scheppen voor een lang en gelukkig hondenleven!
Ook zijn wij ten alle tijden bereid mensen met raad en daad terzijde te staan, de honden zijn immers onze grote hobby!

Socialiseren met verschillende dieren en kinderen. Vroeg, veel en vaak contact en veel positieve ervaringen. Zo wordt een pup een sociale volwassen hond!
pups3pups4pups5