Ragdoll Ragamuffin van de Ossekoele

Onze_honden_Muffin_1Onze_honden_Muffin_2Ragdoll Ragamuffin van de Ossekoele is het tweede teefje dat in ons gezin kwam.

Drie jaar jonger (10 mei 2006) dan Do-It, dochter van Jalah Jamilah van de Ossekoele en Hjelme Quotable, ook beiden in het bezit van Elly en Gerrit. Zeer bewust een hondje uit dezelfde kennel, met behoorlijk veel overeenkomsten, maar ook enkele verschillen.

Allereerst is Muffin niet blauw, maar grizzle & tan. Stond Do-It in haar prille jaren in de showring met een blik van: “Duurt dat nog lang hier, zo sááááí, ik doe even een dutje….”, Muffin pikte het showen meteen op.
Dit resulteerde in de titel Nederlands Jeugdkampioen en op 1 juni 2009 werd zij tot onze grote trots ook Nederlands Kampioen!!

Onze_honden_Muffin_pup

Muffin is een hondje dat haar naam eer aan doet. Ragdoll betekent: ”knuffeltje, lappenpopje” en Ragamuffin: “schooiertje, straatjochie” (beiden uit het Engels). Dat is Muffin ten voeten uit: een enorme knuffel die graag bij je zit, met een gezonde portie ondeugd. Maar wat haar vooral typeert is haar ongelofelijke “will to please”, ze wil alles doen om het baasje te plezieren.

Muffin heeft bewezen een goed moedertje te zijn en 3 nestjes op de wereld gezet van in totaal 13 pups. Helaas kreeg zij na de dekking van wat haar vierde nestje zou worden een baarmoederontsteking. Haar baarmoeder moest met spoed operatief verwijderd worden. Ze kwam er goed doorheen en knapte snel weer op, maar het moederschap zit er niet meer in voor haar.

Gelukkig zorgen haar kinderen voor nageslacht, Muffin is inmiddels (vooral via haar zoons) al oma van tientallen kleinkinderen! De laatste tijd merken we dat de leeftijd haar parten gaat spelen. Mee wandelen vindt ze nog heerlijk en lekker buiten spelen ook, maar als het niet zo’n mooi weer is, ploft ze liever binnen in haar mand. Mag ook best natuurlijk!