Linmarrick Dutch Delight Jingle

Onze_honden_Jingle_1SONY DSCLinmarrick Dutch Delight Jingle is het eerste door ons zelf gefokte hondje dat bij ons is blijven wonen.

Zij is geboren op 9 november 2009 en een dochter van Muffin en Multi-Kampioen Danchos Midas, een mooie Deense reu, die wij destijds in Denemarken bezochten voor een romantische ontmoeting.

Jingle is donker grizzle en heeft daarmee meer de kleur van haar vader. “Dutch” staat voor haar Nederlandse afkomst, “Delight” betekent genot, vreugde, blijheid. Het woord “Jingle” is bekend uit het kerstliedje “Jingle Bells”, en letterlijk vertaald is dat klingelen, rinkelen. Tot nu toe maakt zij haar naam meer dan waar: al vanaf haar geboorte is zij een ontzettend blij en vrolijk hondje dat vol overgave van het leven geniet. Soms alleen, maar meestal weet zij de anderen wel te verleiden tot een onstuimig spelletje.

 

SONY DSC

Jingle heeft enkele titels op haar naam staan: zij werd als jonge hond Nederlands Jeugdkampioen en Jeugdwinster 2010.

In maart 2012 werd ze ook Nederlands Kampioen, tot onze grote vreugde en trots. Zij is daarmee onze eerste zelfgefokte Kampioen, we hopen dat er meer zullen volgen.

Jingle is een goed moedertje gebleken en heeft met succes en zichtbaar plezier een paar nestjes grootgebracht.
Sinds haar dochter Gimmick hier is gebleven is zij niet meer de kleine muis in de roedel.