Djust Do-It van de Ossekoele

Onze_honden_Do-It_1SONY DSCDjust Do-It van de Ossekoele is onze eerste Border Terrier.

Zij is een blue & tan teefje, geboren op 6 mei 2003 bij Elly en Gerrit Weijenborg in Beesd en een dochter van hun Felicity Lyss van de Ossekoele. Vader is Irton Virtuoso.
Do-It is een heel relaxt hondje, zij vindt alles goed en past zich altijd probleemloos aan. Je kunt haar echt overal mee naar toe nemen, je merkt amper dat ze erbij is. Tot je stilstaat, want ze vindt het heerlijk met haar kleine voetjes op je schoenen te gaan staan. Bij voorkeur als ze net door de modder heeft gebanjerd natuurlijk.

Door haar makkelijke aard denkt menigeen dat zij thuis wel de underdog zal zijn, maar niets is minder waar: Do-It is de baas. Dat hoeft zij nooit te demonstreren, door haar rustige uitstraling heeft zij een soort natuurlijk overwicht. Als een andere hond lijkt te denken: “Dat kleintje pakken we even in!”, komt haar terrier-aard naar boven. Zo’n hond bedenkt zich daarna wel twee keer, want een agressieve uitval wordt door Do-It absoluut niet getolereerd. Ook niet als deze niet naar haar, maar naar haar vriendinnetjes Muffin, Jingle of Gimmick is gericht. Tja, je bent ‘Moeder Overste’ of je bent het niet!

Onze_honden_Do-It_pupDo-It vindt vrijwel alles goed en leuk, maar als ze ergens geen zin in heeft, kun je op je kop gaan staan, maar dan doet ze het dus niet. Punt uit. Het show-gebeuren is aan Do-It niet besteed, hoewel ze wel de benodigde fok-kwalificaties haalde en later ook verschillende successen boekte. Ze vindt er gewoon niets aan.
Agility (behendigheid) is meer haar ding, dat vindt ze fantastisch en ze is er dan ook erg goed in. Do-It heeft drie kleine nestjes gehad, maar werd daarna niet meer voor de fokkerij ingezet, omdat het werpen bij haar te moeizaam ging.

Sinds onze oudste dochter Linda met haar Roel een eigen stekkie heeft, gaat Do-It regelmatig bij hen logeren. Zij pakt nog net niet zelf haar koffertje in, maar gaat wel heel demonstratief bij de deur klaar zitten als Linda en Roel hier zijn. Zo van: wordt het niet weer eens tijd voor een dagje exclusief verwennen?

Do-It mei 2015

Do-It mei 2015

En dan opeens is ze er niet meer……

Op 27 mei 2015 hebben wij de enige juiste, maar o zo moeilijke beslissing moeten nemen onze lieve kleine Do-It in te laten slapen. Altijd was zij een kerngezond en levenslustig hondje, maar het laatste jaar zagen we haar meer en meer inleveren. Toen lopen wankelen werd en het eeuwig kwispelende staartje stil viel, was het voor ons duidelijk dat het leven haar niets meer te bieden had.
Do-It is ingeslapen zoals ze geleefd heeft, rustig en onopvallend. Wat zullen we haar missen, dit hondje met haar gouden karakter. Wij hebben veel aan haar te danken, zij liet ons immers kennismaken met het ras. Daaruit ontstond een passie voor de Border Terrier en niet te vergeten een aantal waardevolle vriendschappen.

 

De hemel heeft er een sterretje bij,

Het schittert vrolijk en kwispelt blij

Weg zijn alle ongemakken en pijntjes

Lekker jagen op muizen en konijntjes