Roan V

Onze_andere_dieren_Roan_V_1Onze_andere_dieren_Roan_V_3Roan V is geboren op 9 juli 1998.

Zij is een KWPN ster-merrrie met Trakehner bloed.
Haar vader is de bekende zwarte dressuurhengst Gribaldi. Van hem heeft zij haar mooie voorkomen en aansprekende beweging. Haar halfbroer, de hengst Totilas, liet de internationale dressuurwereld op zijn grondvesten trillen door zijn torenhoge scores voor met name de Kür op Muziek.

Ook qua karakter is het: “Zo vader, zo dochter.” Gribaldi liet eens zijn ruiter Edward Gal volledig in de steek door niet te willen presteren tijdens de Wereldruiterspelen in Las Vegas omdat er een hengstige merrie in de buurt was. Ook Roan kan soms – met of zonder aanwijsbare redenen – besluiten dat ze een luxe-paard is en geen werkpaard. Als ze geen zin heeft, moet je van goeden huize komen om haar te overtuigen toch maar haar beste beentje voor te zetten.

Onze_andere_dieren_Roan_V_4In de omgang is ze uitzonderlijk gemakkelijk: zij is vrijwel nergens bang voor, hetgeen bij de meeste paarden wel het geval is. Groot verkeer, harde muziek, vuurwerk, Roan blijft er stoïcijns onder. Ook is ze één van de weinige paarden die niet opstaan als je bij haar komt, ze blijft gewoon liggen en vindt het prima als je er gezellig bij komt zitten.

Sinds maart 2009 woont Roan niet meer bij ons. Door diverse omstandigheden (o.a. mijn rugklachten) kon ik haar niet meer de zorg en beweging geven die ze nodig had én verdiende. Zij heeft een super nieuw tehuis gevonden bij de familie Lamers in Zeeland, maar haar plekje op deze site houd ik toch nog in ere.
Zes geweldige jaren hadden we samen ontzettend veel plezier en hebben we enorm genoten, zowel in de sport als op mooie buitenritten. Maar vooral in de gewone, dagelijkse omgang.

Roan, bedankt, het ga je goed!