Fraggle

Onze_andere_dieren_Fraggle_1Onze_andere_dieren_Fraggle_4

Fraggle is bij ons sinds het voorjaar van 2009.

Na het vertrek van Roan was Flupke erg eenzaam en dus hebben we toen snel een nieuw maatje voor haar gezocht. Met Fraggle klikte het meteen. Ze waren precies even groot (klein dus) en het was prachtig om ze samen zij aan zij door de wei te zien lopen.
De stamboomnaam van Fraggle is Zwaantina v. Stal de Werkhorst, maar dat is wel een hele mond vol. Wij zochten een meer passende naam en aangezien haar kapsel erg veel lijkt op dat van de Fraggles (van de Muppetshow), leek dat wel geschikt. Bovendien klinkt het als “frech”, het Duitse woord voor “brutaal” en dat is ze wel, op een leuke manier. Deze foto van haar in zittende positie (heel ongewoon voor een pony) spreekt boekdelen!

In mei 2010 werd Fraggle moeder van een prachtig vos-merrieveulentje, Flügel. De bevalling was niet makkelijk door de verkeerde ligging van het veulen, maar het lukte me Fraggle te “verlossen”‘ en de beloning was geweldig!

Fraggle was vanaf het begin een super moedertje en omdat ze zelf zo makkelijk in de omgang is, is haar dochter dat nu ook! Tja, goed voorbeeld doet goed volgen……

In april 2015 is Fraggle samen met haar dochter Flügel verhuisd naar Biezenmortel, een dorpje een kwartier hier vandaan. Het lukte ons niet meer goed voor hen te zorgen. Borstelen gaf teveel klachten aan mijn oedeemarm en het onderhoud van wei en stal kostte Henk teveel tijd naast zijn baan en alle andere werkzaamheden. De dames hebben daar een goed tehuis en alle ruimte, dus het is beter zo. Maar het is wel gek, geen manen, hoefjes, paardenlucht en gehinnik ter begroeting meer na zoveel jaren……