Flupke

Onze_andere_dieren_Flupke_1Onze_andere_dieren_Flupke_3

Flupke is een mini-shetlander, een blauwschimmeltje van zo’n 84 cm hoog, geboren in het jaar 2000.

Zij is in 2005 bij ons gekomen om Roan gezelschap te houden en heeft haar taak als speelkameraadje altijd erg serieus genomen. Regelmatig stoven de twee dames stuiterend en bokkend rond, dikke pret samen!

Wie aan Flupke vraagt: “Ben ik lief?”, krijgt een enthousiast “ja-knikken” als antwoord. Natuurlijk dient dit wel beloond te worden met een brokje of suikerklontje!

Officieel is Flupke van onze oudste dochter Linda, die haar van ons cadeau kreeg voor haar 18e verjaardag. Maar ook al is ze maar klein, we dachten toch dat ze niet zo goed zou passen in de tuin van de nieuwbouwwijk waar Linda nu woont, dus bleef ze hier. Linda kwam haar wel af en toe verwennen met een lekkere poetsbeurt, of een heerlijke douche-sessie. Vooral zo’n waterballet bij zomerse temperaturen vindt Flupke echt te gek. Ze is dan hagelwit, voor enkele minuten….. Want na het badderen gaat ze steevast rollen in het zand en paneert zichzelf zo als een heus kroketje!

Toen Roan verhuisde was Flupke eenzaam, dus kwam Fraggle erbij. Dat ging prima, ook toen Fraggle’s dochter Flügel werd geboren, maar naarmate deze ouder werd, waren moeder en dochter steeds onaardiger tegen Flupke. Daarom woont Flupke sinds de zomer van 2013 bij Sjarlie, een bont shetland-ruintje van 34 jaar. Die verloor zijn even oude vriendinnetje Noortje in het voorjaar en heeft in Flupke zijn nieuwe liefde gevonden.

Flupke heeft het uitstekend naar haar zin daar en kan het ook goed vinden met de grote paarden. De Berner Sennen honden van Hans en Marion vind ze minder leuk, maar het is ook nogal een verschil met de Borders hier. Hier in de stal is de rust ook weergekeerd, wij zijn heel blij met deze oplossing!

Helaas kreeg Sjarlie door de ziekte van Cushing zo veel problemen dat hem in juli 2015 een plekje in de paardenhemel gegund is. Flupke mist hem, maar gelukkig is ze ook gek met Baloe. Zo is ze nu, net als hier vroeger, weer gezelschapsdame voor een groot paard.