Nieuws 2013

12-12-13: Chummy en Gauri en de zeven dwergen.
Ja, zo noemt Daphne van Elewout haar nestje van maar liefst

SONY DSC12-07-13: Ze zijn er!!!
In de vroege ochtend van vrijdag 12 juli zijn ze geboren, vijf prachtige puppy’s van onze Jingle en Bracken liggen te blinken in de werpkist. Het zijn vier teefjes en één reu, allemaal grizzle. Jingle is als moeder onovertroffen, heel relaxt en vol overgave zorgt zij voor haar kroost.
Meer info bij Pups G-nest.

22-06-13: JongeHondenDag in Culemborg
Het weer viel zeker niet tegen deze dag – en de resultaten ook niet!
Keurmeester Mieke Jansen beloonde zowel Bram (Linmarrick Figaro Foxtrot) als Flipke (Linmarrick Ferro Ferrari) met een lintje. Helaas kon broer Eloy (Linmarrick Fame and Fortune) er niet bij zijn, hij was ziek. Omdat hij bij papa Odin woont, moest ook deze dus verstek laten gaan. Heel jammer, maar we zijn allang blij dat de zieke binnen een weekje weer opgeknapt was!
Omdat Jingle hoogdrachtig was, waren er dus geen ouderdieren aanwezig en dat betekent: geen nestverslag. Maar dat maakte de keurmeester meer dan goed door 2 fantastische keurverslagen en een mondelinge lofzang op de twee mannekes waar ik als fokker verlegen van werd!

12-05-13: Jingle had een date!
Na enig zoeken vonden wij voor Jingle een passende date en nu was het dan zover! In Duitsland werd zij gedekt door Bracken (Baillieswells Knockando). Meer info bij Pups G-nest.

DSCN021710-05-13: Do-It en Muffin tegelijk oma
De amoureuze ontmoeting tussen Muppet (Linmarrick Exclusive Emerald), de dochter van Muffin en Boris (Linmarrick Born Big Benjamin), de zoon van Do-It, is niet zonder gevolgen gebleven.
Vandaag werden maar liefst 7 puppy’s geboren, 5 reutjes en 2 teefjes, allemaal grizzle. Moeder en kinderen maken het goed en zijn te volgen op de site van Rubyhills, waar Muppet woont: www.spinone-rubyhills.nl

15-02-13: Chummy vader van zes!
Bij Ilse van Opdorp-Trommer werd een prachtig nestje van nmaar liefst zes pups geboren, 3 reutjes en 3 teefjes. Ook de kleuren zijn keurig verdeeld: 3 blauw en 3 grizzle. Moeder Oppy zorgt vol overgave voor haar zestal, zie ook: www.van-voirtrappe.nl

23-02-13: Jingle weer bij de 5 besten op de BorderTrofee
Natuurlijk hadden we dolgraag de BorderTrofee gewonnen, maar we waren ook al heel tevreden dat Jingle weer geselecteerd werd bij de beste 5 teven. De keus viel uiteindelijk niet op haar, maar op het blauwe teefje Pepsi, een geduchte concurrente die wij het ook van harte gunnen.
De middag stond in het teken van een zeer leerzame lezing met als onderwerp: “Exterieur en Beweging”. Onze voorzitster Elly Weijenborg had een schitterende Power Point Presentatie gemaakt en dat zij haar roots heeft in het onderwijs, was aan de duidelijke uitleg goed te merken. Ja, zo noemt Daphne van Elewout haar nestje van maar liefst 7 pups, 3 reuen en 4 teefjes, allemaal grizzle. Ik zie mama Gauri dan maar als Sneeuwwitje en papa Chummy als de Prins……die samen de ‘Yenoblewoods’-kennel 7 kabouters rijker maakten.

Nieuws_2013-307-12-13: Gimmmick’s eerste ‘Diploma’
Nou ja, diploma? Op de KV Waalwijk volgden we samen de puppycursus en dat werd beloond met een heus ‘Certificaat van deelname’.

17-11-13: Gimmick voor het eerst naar de show
En wat voor show, Gimmick maakte haar debuut op de kampioenschapsclubmatch van de NBTC. Net 5 dagen oud genoeg voor de Babyklasse (vanaf 4 maanden), maar ze deed het keurig en handler Merel Kamphuys wist haar dan ook zomaar tot Beste Baby te showen. Well done Merel en Gimmick, wij waren er heel blij mee.
Later op de dag werd Chummy tweede in zijn klasse (open) en zijn zoons Rub-a-Dub of Briddy’s Home (jeugdklas) en Dazzling Dude v.h. Bosveld (tussenklas) wisten zelfs de eerste plaats in hun klasse te bemachtigen. Twee reuen van ‘onze Chummy’ in de eindkeuring, wat een goed gevoel……

09-09-13: Chummy weer papa
Na een amoureuze ontmoeting 2 maanden geleden werden Chummy en Pippi (Aranka from the Lowland Borders) de trotse ouders van een mooi nestje van vijf kleintjes, 3 reuen en 2 teefjes. Vier puppy’s zijn grizzle, één teefje is blauw. Pippi woont bij de familie Keimpema in Biddinghuizen.