Nieuws 2012

09-12-2012: Jubileumkampioenschapskerstclubmatch
Ook dit jaar was het weer een hele fijne dag, die werd afgesloten met een heerlijk buffet. Wat is dat toch altijd gezellig! Jingle eindigde op een mooie 3e plaats in de Fokkersklas, haar broer Chummy wist de 2e plaats in de Openklas te bemachtigen. Ook zijn zoon Dazzler viel in de prijzen met een 4e plaats in de Jeugdklas. Eddie moest genoegen nemen met een ZG in de Openklas, maar gezien zijn goede prestaties in het speur- en agiltywerk en de nog onlangs verworven JeugdBorderTrofee is ook hij een kanjer van niveau (zie ook: “Showresultaten”).

02-09-12: Eddie wint de JeugdBorderTrofee
In de ochtend van deze 2e september werd gestreden om de felbegeerde trofeeën en het was Eddie (Linmarrick Excellent Einstein) die de JeugdBorderTrofee in de wacht wist te slepen! Trotse baasjes Thessy en Kim waren er een beetje beduusd van.
Jingle werd geselecteerd bij de beste 5 teven, een hele prestatie omdat slechts 3 weken daarvoor de laatste van haar pups het nest verliet. Hoezo, snel herstel?!
In de middag was het tijd voor de BorderDoeDag en kon iedereen zich vol overgave storten op de vele activiteiten op het veld, dit jaar voor het eerst zonder wedstrijdelement. Maar daar waren de honden niet minder fanatiek om!

25-06-12: Chummy opnieuw vader
Chummy heeft zich weer goed van zijn taak gekweten! Zijn vriendinnetje Jessy (Angel of San Gregor) is bevallen van 2 reutjes en 4 teefjes, allen grizzle. Wie ze wil zien, kan kijken op www.angelofsangregor.webklik.nl/page/homepage

16-06-12: Lintjesregen op de Jongehondendag
Vandaag werd in Culemborg de Jongehondendag gehouden. Er waren geen Linmarrick-pups dit jaar, maar wel een aantal nakomelingen van Chummy (Linmarrick Djolly Djumper) van Jack en Antoinette Sprangers. Van de acht aanwezige Chummy-kinderen kregen er maar liefst zeven een lintje. Bravo Chummy!!

Nieuws_2012-414-06-12: Jingle is mama!!!
Vannacht heeft Jingle drie prachtige zoons op de wereld gezet! Een mooi meisje, dat pas uren later kwam, heeft het helaas niet gered. De bevalling verliep verder heel voorspoedig en relaxt en Jingle is een heel rustig, lief en toegewijd moedertje. Zie verder: Pups F-nest

23-04-12: Helaas…..
Twee weken verheugden wij ons op weer zo’n mooi stelletje Muffin-pups, maar helaas. Muffin kreeg een acute baarmoederontsteking en moest met spoed geopereerd worden. Moeder worden zit er voor haar niet meer in, maar wij zijn heel blij dat Muffin er goed doorheen gekomen is!!

14-04-12: Jingle en Odin
Jingle mocht op bezoek bij Odin (Favourite Fenwick of Briddy’s Home) en is meteen gevallen voor deze charmeur. Als alles naar wens verloopt, zal zij enige dagen na haar moeder haar nestje krijgen.

09-04-12: Muffin en Boris
Vandaag vond een romantische ontmoeting plaats tussen Muffin en Boris (Linmarrick Born Big Benjamin), een zoon van Do-It en Odin. Hoewel het voor Boris “de eerste keer” was, verliep een en ander heel voorspoedig. Wij hopen op een mooi nestje.

Nieuws_2012-2Nieuws_2012-317-03-2012: Jingle NEDERLANDS KAMPIOEN, HOERA!!!!
De show in Hazerswoude-Dorp bracht ons het laatste benodigde puntje om onszelf niet alleen als eigenaar, maar nu ook als fokker van een heuse Kampioen op de kaart te zetten. Keurmeester R. Kanas uit Slowakije twijfelde lang, hij had dan ook de keus uit een aantal hele mooie teefjes die dag. Maar uiteindelijk kreeg Jingle het RCAC toegewezen en omdat zij al voldoende CAC’s op haar conto had staan, was dat voldoende om de titel NEDERLANDS KAMPIOEN op haar naam te mogen schrijven. Zeker gezien de sterke concurrentie zijn wij er van overtuigd dat deze zege niet behaald zou zijn zonder Merel Kamphuys, die onze Jingle weer fantastisch voorbracht. Voor deze en al die eerdere keren zijn wij Merel heel dankbaar. Geweldig: we hebben een Kampioentje gefokt!!!

26-02-2012: Thimble heeft een nestje!
Op zondagochtend 26 februari is Thimble (Linmarrick Cissme Cinderella), een dochter van Muffin en Odin, moeder geworden van maar liefst 6 mooie pupjes. Haar baasje is dierenarts, maar Thimble had hem niet nodig, ze kon het helemaal zelf. Er zijn 4 teefjes en 2 reutjes geboren, allemaal grizzle. Moeder en kinderen maken het goed. Thimble woont bij de familie Spaans in Wierden.

Nieuws_2012-104-02-2012: Eddie Nederlands Jeugdkampioen!!
Op de show in Eindhoven wist Eddie (Linmarrick Excellent Einstein) zijn 3e JCAC te behalen en daarmee is de titel NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN een feit. Zijn baasjes Thessy Geerards en Kim O’Prinsen zijn supertrots op hem, maar wij als fokker niet minder! Veel dank aan Bianca Timmermans en Jopie van der Aalst, die Eddie enthousiast naar zijn punten showden. Zonder hun hulp was dit niet gelukt. Ook een compliment voor trimster Cindy, die geen ervaring had met het showklaar maken van een Border, maar Eddie toch steeds tiptop in orde maakte.

31-01-2012: Chummy weer papa.
Na een nacht hard werken zette Elsa Bo of Briddy’s Home van Ester Voorn een mooi nestje op de wereld. Twee licht grizzle teefjes, een blauw en een donker grizzle reutje liggen in de werpkist, een rijk bezit!