Nieuws 2011

18-12-2011: Jubileumkampioenschapskerstclubmatch
Een hele mond vol, een hele dag vol. Wat was het gezellig en wat deden alle Linmarrick-hondjes het goed, met maar liefst zes U’tjes en drie ZG’s (zie ook: “Showresultaten”). Vier van “onze” honden gingen met een beker maar huis, maar Chummy had dubbel prijs. Want terwijl hij in de ring stond om de derde plaats in de wacht te slepen, kwam het bericht dat zijn vriendinnetje Arankah haar eerste pup van hem had gekregen. Het werden er 3. 2 reutjes en 1 teefje, alledrie grizzle. Zoon Dazzler zal t.z.t. gezellig bij papa Chummy gaan wonen. Het drietal is te zien op: www.bordersvanhetbosveld.nl

19-06-2011: Jongehondendag
De Jongehondendag werd dit jaar gehouden in Nijmegen. Keurmeester F. Zijdenbos-Jansen keurde de klasse 2 (6-9 maanden), de klasse waarin ons laatste nestje zich mocht presenteren. Er werd dit jaar niet geplaatst, maar de keurmeester kon wel weer een lintje geven aan die honden, die zij als veelbelovend beschouwde. Linmarrick Excellent Einstein (Eddie) van Thessy Geerards en Kim O’Prinsen, Linmarrick Elegant Elektra (Guusje) van Lydia Exalto en Linmarrick Exclusive Emerald (Muppet) van Birgit Melis kregen alledrie een lintje!!! Daar word je als fokker heel blij van, vooral als een keurmeester met zoveel ervaring na afloop de fokker complimenteert en haar waardering voor de pups zo duidelijk laat merken.
Minder leuk deze dag was het weer, het kwam met bakken uit de hemel! Daarom extra dank aan Bianca Timmermans en Jopie van der Aalst, die toch bereid waren resp. Eddie en Muffin keurig voor te brengen.
Ook jammer dat Linmarrick Ebony Enjoy niet aanwezig was, dan waren er misschien wel vier lintjes te vieren. Maar nu word ik wel heel erg hebberig, niet zo netjes……

18-06-2011: Chummy (Linmarrick Djolly Djumper) is vader!
Of hij trots is, weten wij niet, wij zijn dat in ieder geval wel. En zijn baasjes, Jack en Antoinette Sprangers, zeker ook! Chummy heeft 1 zoon en 2 dochters gekregen, alle 3 grizzle. Mama Roos heeft het zware werk gedaan en is met haar kleintjes te bewonderen op www.vandethij.nl

Nieuws_2011-203-04-2011: Jingle wint de Terriershow!!!
Je denkt: dit kan niet blijven duren, maar het blijft feest. In Wijchen was het weer tijd voor de Terriershow, maar liefst 26 Border Terriers waren ingeschreven. Keurmeester Tinna Grubbe uit Denemarken, die zelf al tientallen jaren Borders fokt onder de naam “Borderhouse” vond Jingle de Beste van het Ras! Dus mocht zij samen met handler Merel Kamphuys later die dag de erering betreden tusen de andere (meer dan 30) terrierrassen. Keurmeester Rony Doedijns mocht negen honden met een beker en zak voer belonen. Ondanks het feit dat Jingle moe was en de swing er bij haar een heel eind uit was, wist Merel haar kleine showbeest zover te krijgen toch de negende plaats mee te pakken.

Nieuws_2011-112-02-2011: Jingle Rheinlandsieger
Twee weken na de Bordertrofee sleepte Jingle weer twee trofeeën in de wacht, dit keer in Duitsland. Door beste teef te worden mag zij zich voortaan Rheinlandsieger noemen, evenals Odin (de “ex” van Muffin), die beste werd bij de reuen. Jingle maakte het af door ook Beste van het Ras te worden (23 Borders aanwezig), wat haar een tweede beker opleverde.
Merel Kamphuys, die Jingle weer super voorbracht, herhaalde dit huzarenstukje met haar eigen Ierse Terrier teef Meghan (MerryMac Heaven can Wait) en zo mochten de beide dames hun opwachting maken in de erering. Maar natuurlijk moest er eerst even iets lekkers gesnoept worden uit een wel heel originele etensbak…..

29-01-2011: Jingle en Muffin winnen de Bordertrofee!!!
In Woudenberg kwamen deze zaterdag de CAC winnaars van 2010 en de definitief Nederlands Kampioenen bij elkaar om te strijden om de NBTC trofee. Bij de jeugdhonden wist Jingle met Merel de felbegeerde Jeugdtrofee te veroveren. Daarna was het de beurt aan de volwassen teven en besloot moeder Muffin dat zij er ook nog mag wezen. Bianca Timmermans bracht haar voor en dat leverde Muffin de eerste plaats op. Ook zij kreeg dus een mooie trofee mee naar huis. Wij waren er trots op dat zij, 5 weken na het uitvliegen van haar puppen, in een veld van alleen maar Kampioenen en CAC winnaars tot beste teef werd verkozen!