Nieuws 2010

Nieuws_2010-7

27-11-2010: Jingle JeugdWinster 2010
Twee titels binnen één week, niet te geloven. Evenals vorige week op de clubmatch werd zij ook nu op de bekende “Winner” in Amsterdam vakkundig gepresenteerd door Merel Kamphuys, met een geweldig resultaat. Door het winnen van de Jeugdklasse kan ze de titel JEUGDWINSTER 2010 toevoegen aan de titel van vorige week en heeft zij zich ook gekwalificeerd voor de meest prestigieuze show in de kynologie: Crufts in Engeland.
21-11-2010: Jingle Nederlands Jeugdkampioen
Vandaag wist Jingle op de Kampioenschapsclubmatch in Beusichem de Jeugdklasse teven wederom op haar naam te schrijven. Uit 16 mooie meiden werd zij tot nummer één gekozen en omdat dit haar 3e JCAC is, mag zij zich nu NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN noemen.

Nieuws_2010-614-11-2010: Duke’s vijftal
Bij Henk en Lidy Wiltjer in Tiel zagen 5 grizzle Bordertjes het levenslicht, 3 reuen en 2 teven. Vader van dit vijftal is Duke (Linmarrick Celtic Cupido). Moeder is Henlywild’s Pretty Pien, die de teller voor Muffin hiermee op 16 kleinkinderen zette. Gek hoor, moeder én oma worden binnen één maand.
Foto’s van dit nestje zijn te zien op www.henlywilds.nl

28-10-2010: Beschuit met muisjes!!!
In de laatste uurtjes van donderdag 28 oktober, precies op de uitgerekende datum, heeft Muffin 4 mooie pups op de wereld gezet: een reutje en 3 teefjes. Twee teefjes zijn blue and tan, een teefje is grizzle, net als het reutje. Muffin moedert weer als de beste, haar kroost groeit dan ook als kool! Vader Call Me River du Bois Caiman kan trots zijn op zijn nazaten.

10-10-2010: Jingle Beste van het Ras
Haar 2e JeugdCAC, haar 2e CAC én Beste van het Ras (19 Borders ingeschreven), dat was het resultaat op de show in Zwolle! Jingle stond in de eindkeuring met Brownie, de dochter van Do-It, die het RCAC kreeg toebedeeld. River, de vader van het aankomende nestje van Muffin, werd Beste Reu. Merel Kamphuys showde ze alle drie en voor zo’n handler lopen de honden zich het vuur uit de sloffen, dat blijkt wel!

28-08-2010: Jingle verrassend showdebuut
Op de show in Rotterdam, waar 23(!) Borders waren ingeschreven, mocht Jingle vandaag voor het eerst aantreden in de Jeugdklas. Merel Kamphuys bracht haar voor en niet tevergeefs: ze werd eerste en verwierf daarmee haar 1e JeugdCAC. Alsof dat nog niet genoeg was, versloeg ze in de eindkeuring alle andere teven en was dus ook het CAC haar deel. Fijn hoor, op de eerste show alle kampioenspunten mee naar huis nemen! Extra leuk was dat moeder Muffin op de 2e plek eindigde. Omdat een Jeugdhond geen CACIB (internationaal kampioenschapspunt) krijgt, schoof dit dus door naar Muffin. Wat een kanjers! Met dank aan Merel voor de vakkundige presentatie!!

26-08-2010: Muffin weer op vrijersvoeten
Vandaag gaven Muffin’s hormonen aan dat zij toch wel erg graag bij een leuke kerel op bezoek wilde. Die hadden wij allang voor haar uitgezocht. Nu maar hopen dat de bezoekjes aan River (Call Me River du Bois Caiman) gevolgen mogen hebben. Zie verdere info bij “Pups E-nest”.

17-07-2010: Duke is weer vader!
Na bijna 9 weken zijn de pups van Duke (Linmarrick Celtic Cupido), Muffin’s zoon, en Nance op de wereld gekomen. Het zijn maar liefst 5 stoere jongens, 4 grizzle en 1 blauwe. We weten nu dus dat Duke die kleur ook in zijn kleurenpalet heeft. Nance is een goed moedertje en haar zoons zien er dan ook uit als Hollands welvaren. Wie benieuwd is naar dit nestje kan kijken op www.vannomacasso.nl

19-06-2010: Jongehondendag
Dit jaar gaven op de Jongehondendag in Apeldoorn 5 Linmarrick-pups acte de présence, ondanks het WK voetbal en het hondenweer (maar dan figuurlijk) aan het begin van de dag. De nazaten van Muffin en Eddie (Danchos Midas), die uit het verre Denemarken ook verscheen in de showring, kwamen uit in klasse 2 (6-9 mnd) onder keurmeester Lisa Jenkins (GB). Zij was erg te spreken over het nest, getuige haar nestverslag: “A nice litter overall, containing some very promising puppies…..” Individueel beloonde ze 3 pups met het felbegeerde lintje: Don Diego (Soes), Djolly Djumper (Chummy) en onze eigen Jingle. In de eindselectie van de 4 beste honden van de ochtend koos zij zowel Chummy als Jingle. Het feest was compleet toen later de ochtend- en middagselectie in de ring kwamen en Jingle de 2e plaats kreeg toebedeeld!! Niet gek, 2e van de 48 Borders, wij waren dan ook heel trots op onze kleine deugniet!!

19-05-2010: We hebben een veulentje!
Vanmiddag om 12 uur is Fraggle moeder geworden van een prachtig vos-merrieveulen. Het ging niet van een leien dakje, omdat één pootje naar achter lag, i.p.v. beide beentjes naar voren, zoals het hoort. Maar met paardenkracht en mijn huisvrouwenspierballen lukte het net op tijd om de dwarsligger te bevrijden. De beloning was groot: een mooi, gezond en sterk veulen. Met het formaat van een kleine middenslag hond en zo gedraagt ze zich ook: ze loopt als een hondje achter je aan. Kijk verder op “Onze andere dieren“.

Nieuws_2010-2Nieuws_2010-3Nieuws_2010-4Nieuws_2010-5

29-04-2010: Muffin is oma!
Vandaag is Duke (Linmarrick Celtic Cupido), Muffin’s zoon, vader geworden! Zijn one-night-stand Betsy in het verre Oldenzaal is bevallen van maar liefst 6 pups, 4 teefjes en 2 reuen, allemaal grizzle. Moeder en kinderen maken het prima en het kroost groeit als kool. Voor informatie over dit nestje: www.vandethij.nl

Nieuws_2010-121-02-2010: Hond van het Jaar Show
Voor deze show in Amersfoort worden alleen honden uitgenodigd die zich in het afgelopen jaar geplaatst hebben bij de beste 3 in de rasgroep. In de terriergroep gebeurt het zelden dat een Border geplaatst wordt, maar Muffin is dit gelukt in Arnhem op 1 juni. Muffin werd wederom voortreffelijk gepresenteerd door Merel Kamphuys. Geen gemakkelijke taak, want de honden worden voorgebracht op een groot podium met aansluitend een heuse catwalk. Zo in het donker, met een spotlight op je gericht: veel honden vonden het eng. Zoniet Muffin, ze liep geweldig. Aan niets was te zien dat zij slechts 6 weken daarvoor nog volop moeder was. Keurmeester Wim Wellens plaatste haar dan ook in de groep van 6 terriers, die hij selecteerde als de beste. Uiteindelijk koos hij voor een Dandie Dinmont Terrier, maar wij waren beretrots op onze kanjer én op Merel, die Muffin kan showen als geen ander!!!

30-01-2010: Border Trofee
In Woudenberg werd gestreden om de Border trofee door alle honden die in het afgelopen jaar een kampioenschapspunt behaalden en de definitieve Nederlandse Kampioenen. Brownie werd door Merel Kamphuys voorgebracht in de Jeugdklas, maar helaas ging een ander mooi teefje met de eer strijken. Daarna betrad zij met Muffin de ring bij de volwassen honden en zij wisten zich te selecteren bij de beste 4 teven. Daar waren we heel trots op, haar pups zijn immers pas 3 weken gelden uitgevlogen!