Nieuws 2009

22-11-2009: Kampioenschapsclubmatch NBTC
Ook dit jaar werd de KCM in Beusichem gehouden. Er waren twee Engelse keurmeesters uitgenodigd, die erg zuinig waren met de kwalificaties. De U werd nauwelijks vergeven, de G daarentegen des te meer en er werd zelfs een twintigtal M’s uitgedeeld, waarvan 2 N.B. aan honden met een kampioenstitel.
Er waren 3 Linmarrick nakomelingen aanwezig: Brownie (Odin x Do-It) won een 4e prijs in de tussenklas teven, Duke (Odin x Muffin) haalde zijn eerste beker binnen door 3e te worden in de jeugdklasse reuen. Thimble, het zusje van Duke, moest het helaas met minder doen, zij was niet in haar beste show-outfit en kreeg een M. Gelukkig werd haar eer gered door baasje Timo, die voor de eerste keer deelnam aan de junior-handling en dat heel keurig deed!

Nieuws_2009-309-11-2009: Ze zijn er!!
Na een lange nacht heeft Muffin maandagochtend tussen 5 en 6 uur haar 2e nestje op de wereld gezet: drie grizzle reutjes, een blauw teefje en een grizzle teefje. De bevalling verliep ook dit keer probleemloos en Muffin is weer zeer toegewijd aan haar kroost. De borelingen wogen tussen de 170 en 220 gram en maken het alle vijf prima. Vader Eddie (Danchos Midas) in het verre Denemarken is volkomen onwetend van het feit dat hij zich blijkbaar goed van zijn taak gekweten heeft, maar wellicht dat zijn baasje, Anita Christensen, het hem wel in zijn oor fluistert. Wij zijn natuurlijk weer apetrots op Muffin en al dat moois. Zie Pups D-nest.

13-09-2009: Border Doe Dag in Nijmegen was weer erg gezellig!
Behalve dat was het ook een succesvolle dag: Do-It werd kwispelkampioen en dit werd beloond met een grote Kwispel-Kampioen Trofee. Een tweede beker sleepte zij in de wacht als “Beste Show Terrier” (volwassen). Haar dochter Brownie, die vorig jaar kwispelkampioen werd, ging ook dit jaar niet met lege handen naar huis: zij won de Agility (= behendigheid) bij de ervaren honden. Extra knap, gezien het feit dat zij pas zeer kort de cursus agility volgt!

05-09-2009: Muffin is gedekt door Danchos Midas,
roepnaam Eddie, van Anita Christensen in Denemarken. Wij hopen dat deze verre reis een mooi nestje tot resultaat zal hebben, maar in ieder geval hebben wij én de honden volop genoten van een paar heerlijke dagen in een schitterende omgeving!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA29-08-2009: Brownie Nederlands Jeugdkampioen
Vandaag behaalde Linmarrick Butterscotch Brownie op de show in Rotterdam haar 3e Jeugd CAC en daarmee mag zij voortaan de titel NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN gaan voeren. Tevens wist zij het tot de eerste plaats bij de teven te brengen en kreeg daarmee dus ook het CAC, haar eerste volle kampioenschapspunt. Brownie is een dochter van onze Do-It en Odin (Favourite Fenwick of Briddy’s Home) en woont bij de familie de Joode. Natuurlijk waren John en Mirian heel trots op de kleine kampioen, maar vooral dochter Zoë was dolgelukkig. Brownie is immers haar beste vriendin en voor Zoë echt de mooiste en liefste hond van de hele wereld. Ook voor ons als fokker een prestatie om blij mee te zijn. Met dank aan Bianca Timmermans, de eigenaresse van vader Odin, die Brownie voorbracht in de showring.

20-06-2009: Jongehondendag
Op deze dag in Apeldoorn waren 6 Linmarrick-pups aanwezig. De 4 pups van Muffin en Odin kwamen uit in de klasse 2 en twee van hen, Duke (Celtic Cupido) en Chum (Coco Chanel), kregen een lintje. Hiermee geeft de keumeester aan dat ze een pup erg mooi vindt. Mevr. J. Bode-v.d. Meeberg vond overigens het hele nest van een goede kwaliteit. In de eindkeuring kwamen alle honden met een lintje in de ring en in een klasse van 36 honden wist Chum het tot een derde plaats te brengen! Zij viel daarmee in de prijzen en dus was er behalve een blije eigenaar ook een gelukkige fokker!
De 2 pups van Do-It en Odin kregen beiden een lintje van keurmeester mevr. L. Erhart. Klasse 4 was een bijzonder grote klasse van maar liefst 63 honden! In de eindkeuring wist Boris (Linmarrick Born Big Benjamin) bij de beste 8 van deze grote groep te komen. Zijn zusje Linmarrick Butterscotch Brownie bleef nog langer in de race en na een zeer spannende eindstrijd werd zij door mevr. Ehrhart en Dhr. A.D. Scholten op de eerste plaats gezet!!! Ik weet niet wie er trotser was, de familie de Joode, waar Brownie woont of wijzelf, als fokker van dit leuke hondje!

Nieuws_2009-101-06-2009: Muffin Nederlands Kampioen en 3e in de rasgroep!
Muffin is vandaag op de Pinkstershow in Arnhem BOB (Best Of Breed) geworden en heeft daarmee ruim voldoende punten verzameld om zich voortaan NEDERLANDS KAMPIOEN te mogen noemen. Als beste Border mocht zij aan het einde van de dag de erering betreden in de terriergroep, waar de rasbesten van zo’n 30 terrierrassen de strijd met elkaar aangingen. Het is al bijzonder als een Border bij de selectie van de eerste 10 honden zit – het is nu eenmaal geen spectaculaire showhond – maar Muffin besloot haar feestje af te maken door 3e Best In Group te worden, fantastisch!!! Elly Weijenborg, haar fokster, bracht Muffin voor in de erering en stond – zeer terecht – samen met haar in de spotlights.