Nieuws 2014

26-12-14: Jingle had een date 
Op tweede kerstdag had onze Jingle een afspraakje onder de kerstboom met Boris (Linmarrick Born Big Benjamin). Tja, als je je hond Jingle noemt, kun je verwachten dat uitgerekend met kerst de belletjes (lees: eitjes) klingelen. Wij hopen dat de romantische kerst-setting over 9 weken een mooi nestje op mag leveren!

27-11-14: Gimmick behaalt Agility-certifcaat
Nee, het is geen officieel diploma, meer een bewijs van ‘doorlopen en met goed gevolg afgesloten’. Maar wat ben ik ongelofelijk trots op haar en wat zijn die trainingen elke keer weer een feestje. Ze vindt het geweldig en is telkens weer een van de besten, samen met haar vriendje Viper. Deze black and tan dwergpischer van een kilootje op drie heeft haar hart gestolen en ook op het ‘examen’ waren zij beiden ongeëvenaard, maar van je vriendje vind je dat prima natuurlijk.

01-11-14: Gimmick nu ook Nederlands Jeugdkampioen
Goed voorbeeld doet goed volgen. Na haar oma en moeder is nu ook Gimmick Nederlands Jeugdkampioen! Zij behaalde het laatste benodigde puntje op de show in Bleiswijk onder de Noorse keurmeester Arne Foss. Een mooi keurverslag, vooral de laatste zin sprak ons aan: ‘Nice temperament’…….Tja, dat weten wij ook, het is bepaald een vrolijke dame!

06-09-14: Gimmick Benelux Junior Winster ’14
Gimmick heeft haar eerste titel en daar zijn we heel trots op. In Rotterdam wist ze bij keurmeester Mevr. Ricky Lochs-Romans de eerste plaats te behalen in de Jeugdklas teven en daarmee mag zij voortaan de titel ‘Benelux Jeugd Winner 2014’ voeren.

28-06-14: Gimmick wint haar klasse op de Jongehondendag 
Ondanks de voorspellingen was het prima weer op de jaarlijkse Jongehondendag van de NBTC in Culemborg en de zon ging nog meer schijnen toen ons nest werd gekeurd. Keurmeester Chantal v.d. Horst wilde was erg lovend over het hele nest, maar wilde Gimmick zelfs graag mee naar huis nemen, zo zei ze na het keuren. Gimmick en haar zusje Gretha (Linmarrick Google Goes Crazy) kregen een lintje en mochten daarmee door naar de eindronde, waar ook de geselecteerden van de andere 2 keurmeesters mee de strijd aangingen. Wat een feest toen Gimmick door de 3 keurmeesters tezamen uit de 52 jonge Borders in haar leeftijdsklasse tot nummer 1 werd gekozen!

07-06-14: Gimmick slaagt voor het examen EG (Elementaire Gehoorzaamheid)
Op een mooie zonnige zaterdag werd dit examen afgenomen op het trainingsveld van de KV Waalwijk en alle oefenuurtjes bleken niet vergeefs. Gimmick zette een indrukwekkend rijtje van alleen maar achten, negens en tienen neer en behaalde daarmee maar liefst 110 van de 120 te verdienen punten. Dat was genoeg voor een 2e plaats in een veld van 20 deelnemers en een mooie roset!

05-06-14: Loena-en-Chummy-kleintjes!
Dat ze als een blok voor elkaar vielen twee maanden geleden vonden wij een goed teken, maar dat de ontmoeting zó vruchtbaar zou zijn hadden we niet durven hopen! Maar liefst 8 puppy’s zette Loena (Falcon Jewel from Dawi’s Rhapsody) van Jannie van Vliet op de wereld, 6 grizzle en 2 blauwe, 4 reuen en 4 teven. Helaas brak bij een reutje de navelstreng te kort op het buikje af, hij heeft het helaas niet gered. Maar wat een mooi nestje ligt daar in Vinkeveen te blinken!

12-01-14: Brabants Rashonden Festival in Kaatsheuvel
Wat een gezellige sfeer op deze grote show van Kynologenvereniging Waalwijk. Al jaren zijn we er lid en nooit lukte het eens mee te doen, er was altijd een reden waarom we niet konden gaan.
Maar dit jaar dus wel, een goede oefenshow voor Gimmick! Ze deed het prima en kreeg een Veelbelovend in de Puppyklas (zie ook: Showresultaten 2013/2014).