Nieuws

28-12-2015 Jingle op vrijersvoeten….
Het paste net, zo tussen Kerst en Oud & Nieuw, nog op de valreep in 2015. Twee keer reden we op en neer voor een date met Willem (Watch Out From Dawi’s Rhapsody, NJK’15, JW’15. Geen twijfel mogelijk, ze vielen als een blok voor elkaar! Nu maar afwachten of er iets van komt…

25-09-2015 Gimmick is moeder!
Een prachtig nestje ligt te blinken in de werpkist! En wat is Gimmick een supermoedertje, zo heerlijk relaxed en makkelijk.
Volg haar kroost op Pups I-nest

26-07-2015 Gimmick en Rusty
Vandaag zijn wij met Gimmick naar Alkmaar geweest, waar zij een ‘amoureuze ontmoeting’ had met Rusty (Brumberhill Blue Nightmist). Wij hopen dat deze date vruchtbare gevolgen mag hebben, zie ook: Pups

Guusje en Lydia

Guusje en Lydia

 

 

23-07-2015 Guusje is er niet meer…..

Vandaag kregen wij een mailtje van Lydia Exalto: haar Guusje (Linmarrick Elegant Elektra), dochter van onze Muffin en River, is helaas overleden. Een stuk bot beschadigde haar darmen en veroorzaakte een bloeding, behandeling door de dierenarts mocht niet meer baten. Guusje is nog geen 5 jaar oud geworden en was een heerlijk blij hondje dat met alle dieren en mensen door één deur kon. Zij en Lydia waren onafscheidelijk.

Doetske met roset en allereeste beker!

Doetske met roset en allereerste beker!

 

 

 

 

 

20-06-2015 Jongehondendag
We waren dit jaar weer te gast in Culemborg.
Eigenlijk waren de pups van het H-nest nog te jong om mee te mogen doen (nog geen 4 maanden). Maar door het invoeren van een nieuwe regeling waarbij er een maand ‘overlap’ is, mochten ze toch inschrijven (en volgend jaar weer!).
Vier van de zes pups mochten we begroeten en wat deden ze het goed!
Mooie individuele verslagen en een positief nestverslag, en als kers op de taart een 3e plaats (van de 14) voor Doetske (Linmarrick Her Royal Highness), het enige meisje in het gezelschap.
Helaas kon papa Boris er niet bij zijn, maar volgend jaar zal hij zeker ook van de partij zijn.
Wij waren vooral blij vier vrolijke, gezonde mini-bordertjes te zien met blije, tevreden eigenaren!

vlnr: Conny-Jingle, Marja-Toby, Menno-Cooper, Jolanda-Kjoet, Dielis-Doetske

vlnr: Conny met Jingle, Marja met Toby, Menno met Cooper, Jolanda met Kjoet, Dielis met Doetske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11-06-2015 Agility-monster

Ook de tweede agility-cursus bij de KV Waalwijk werd afgesloten met een examen en Gimmick slaagde glansrijk. Werd zij vorige keer eerste, dit keer was het stuivertje wisselen met haar vriendje Viper en werd zij nu tweede na hem. Dat was boven verwachting, want twee dagen ervoor was zij nog enorm ziek (zij bleek de mini-bolstertjes die uit de kastanjeboom in de tuin vielen op te eten en dat valt niet goed!).

Nieuws 2015 Do-It

 

 

 

27-05-2015 Heel verdrietig zijn wij….
….want wij hebben afscheid moeten nemen van onze lieve kleine Do-It, ons clowntje en onze eerste Border.
Het ging al een poosje niet echt goed met haar, zij raakte langzaam de weg kwijt (helaas is dementie ook honden niet vreemd).
Net voor het Pinksterweekend kreeg zij opeens een heftige epileptische aanval en daarna kon ze niet echt meer lopen, het was meer wankelen.
Haar altijd kwispelende staartje viel stil en zij was zichtbaar angstig en ongelukkig.
Na een paar dagen hebben wij besloten haar te laten gaan, maar wat is dat moeilijk…..

 

 

 

26-04-2015 Lege nest syndroom
Na 8 weken ons best gedaan te hebben voor een goede start, zijn nu dan alle pups van het H-nest op hun eigen stekkie. We hebben van ze genoten, want wat waren het lieve en makkelijke pups. Gelukkig maar, want  zes, daar heb je toch je handen vol aan!
Alle vijf de ventjes en het ene meisje zijn terechtgekomen op super-adressen met lieve, betrokken en enthousiaste mensen. En daar zijn wij heel blij mee!

03-03-2015 Helaas
Bijna 6 dagen hebben we het geprobeerd, maar deze avond dan toch besloten het kleine reutje te laten gaan. In eerste instantie groeide hij goed, kreeg ter ondersteuning na de eerste dag ook kunstmelk met de sonde, maar uiteindelijk ging hij toch afvallen en verdween zijn zuigreflex helemaal. Toen hij ook wat begon te rochelen bij het ademen (hij had nogal wat vocht in de luchtwegen na de geboorte en is ook het laatst uit de baarmoeder gehaald) was ons duidelijk dat hij niet op zou groeien tot een normale, gezonde hond. Bij de dierenarts is zijn korte leventje beëindigd, maar wat heeft dit dappere ventje het geprobeerd….We zouden hem ‘Handsome Hero’ genoemd hebben, een naam die hij verdiende.

26-02-2015 Babyboom !!!!
Op  26 februari is Jingle in de vroege ochtenduren moeder geworden van maar liefst 7 puppy’s: 6 reuen (5 grizzle en 1 blauwe) en 1 blauw teefje. Omdat het niet echt goed op gang kwam, besloten we tot een keizersnede. Achteraf bleek dit een goede beslissing,  want het kleine blauwe reutje lag vooraan maar in een verkeerde ligging, dus kon niet normaal geboren worden.Nieuws 2015 1
De enige dame in het gezelschap woog 200 gram, de reuen allemaal 225 tot 250 gram. Behalve de blauwe dwarsligger, die was maar 110 gram en behoeft dus wat extra zorg. Hij is wel erg levendig en snel en we hopen dat hij het redt.
Jingle is weer een supergoed en heel tevreden moedertje, wij zijn dan ook erg trots op haar.
En héééél blij met al dat moois in de werpkist!

Roosje ruim één jaar oud

Roosje ruim één jaar oud

 

 

 

 

04-02-2015 Verdrietig bericht over Roosje
Vandaag belde een aangeslagen Wijnie van Nes over Roosje (Linmarrick Good Gracious), een zusje van onze Gimmick. Dit vrolijke hondje is na een wandeling in het park gisteren plotseling erg ziek geworden en binnen enkele uren overleden. Sectie wees uit dat Roosje waarschijnlijk gif heeft gegeten, ook andere honden werden erg ziek na een bezoek aan dit park. Roosje was maar klein, voor haar is de dosis fataal geweest. Roosje mocht maar anderhalf jaar worden, maar heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Wij leven mee met Wijnie en Jaap, die haar korte leventje goed en met liefde gevuld hebben.